Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от brazen Покажи съобщение
    Към пичовете с дизели: Имахте ли проблем с паленето днес сутринта?
    Аз имах
    Вече съм с чисто нов акумулатор - доста силно върти, обаче не иска да запали.

Има ли вероятност нафтата да ми е замръзнала(сипвам нафта от ОМВ -тази по-скъпата) и как мога да се разбера дали е замръзнала?
    Не знам дали е съвпадение, но мой близък зареди за първи път преди седмица на ОМВ от точно тази скъпата нафта ДО ГОРЕ...Резервоара е над 60л (джип)

От тогава му започнаха проблемите...Колата гасне, трудно пали итн...Преди това никога не е зареждал на ОМВ, а само на ЕКО. Колата е чисто нова Какви ли не добавки не сипва и пак и пак проблем...Днес се качи на репатрак и до официалния сервиз....Най-вероятно ще източват всичко от резервоара, промивка, смяна на горивен филтър и НИКОГА повече на ОМВ
    Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 21:52.
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Пак аз,пак с питане
      Днес свалих радиатора (водния),като свалих маркучите изтече ебати гнусотията.Свалих казанчето да го изчистя и него,защото по незнайни причини,цялото беше в някакви черни налепи и пяна по капачката.Колата прегря лятото и се направи основен ремонт и малко след това омаза казанчето.Не съм забелязал повишаване на нивото на антифриз или масло.Затова мисля,че не ги е смесила,просто не е направена промивка на системата след всичките ремонти.Та в тоя ред на мисли,искам да промия охладителната система.
      Четох,че не е препоръчително да ползвам разни химии,защото има вероятност да протече като "лейка".
      Мислих си за проста промивка с вода,която да отмие ръждата и другите мизерии.
      Как бихте ме посъветвали да го направя,ако някой има желание да го напише стъпка,по стъпка.Ще ми бъде от голяма полза.Тъй като си нямам никаква идея.
      Как да я обезвъздуша,едни казват twin spark-a сам се обезвъздушава,други твърдят обратното ? Видях на радиатора от дясната страна,че има нещо като винтилче предполагам,че от там става.
      Всякакви съвети относно "Охладителна Система" ще са ми от полза,дори и какъв антифриз да взема.
      Благодаря предварително !
      Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        ...НИКОГА повече на ОМВ
        Отлично решение! Откакто имам кола два пъти съм зареждал на ОМВ - единия път в Горна Оряховица ми заредиха 27литра в 25 литрова бутилка газ. Втория път в София ми заредиха 30литра в същата 25 литрова бутилка.
        Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

• Първоначално публикувано от diapper Покажи съобщение
          Пак аз,пак с питане
          Днес свалих радиатора (водния),като свалих маркучите изтече ебати гнусотията.Свалих казанчето да го изчистя и него,защото по незнайни причини,цялото беше в някакви черни налепи и пяна по капачката.Колата прегря лятото и се направи основен ремонт и малко след това омаза казанчето.Не съм забелязал повишаване на нивото на антифриз или масло.Затова мисля,че не ги е смесила,просто не е направена промивка на системата след всичките ремонти.Та в тоя ред на мисли,искам да промия охладителната система.
          Четох,че не е препоръчително да ползвам разни химии,защото има вероятност да протече като "лейка".
          Мислих си за проста промивка с вода,която да отмие ръждата и другите мизерии.
          Как бихте ме посъветвали да го направя,ако някой има желание да го напише стъпка,по стъпка.Ще ми бъде от голяма полза.Тъй като си нямам никаква идея.
          Как да я обезвъздуша,едни казват twin spark-a сам се обезвъздушава,други твърдят обратното ? Видях на радиатора от дясната страна,че има нещо като винтилче предполагам,че от там става.
          Всякакви съвети относно "Охладителна Система" ще са ми от полза,дори и какъв антифриз да взема.
          Благодаря предварително !
          пълниш вода, загряваш колата и после източваш. правиш процедурата докато почне да излиза чиста вода. можеш и по едно шише оцет да сипваш, но последната промивка само с вода.
          отделно има теми как да си почистиш казанчето от налепи, но щом веднъж охладителната система е била замърсена, пак ще се зацапа казанчето.
          обезвъздушаването - логично е че щом има пробка, трябва да обезвъздушиш системата. палиш колата с отвита капачка на казанчето /бъди готов да доливаш/ и чакаш да загрее и отвори термостата. парното вътре да е на макс. като загрее, отвиваш леко пробката /докато работи колата/ и чакаш да почне да излиза само течност без въздух и после стягаш. може да форсираш няколко пъти. антифриза го разреждай, да не вземеш да сложиш концентрат. също внимавай с изпаренията че не са много полезни
          точка

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
            Не знам дали е съвпадение, но мой близък зареди за първи път преди седмица на ОМВ от точно тази скъпата нафта ДО ГОРЕ...Резервоара е над 60л (джип)

От тогава му започнаха проблемите...Колата гасне, трудно пали итн...Преди това никога не е зареждал на ОМВ, а само на ЕКО. Колата е чисто нова Какви ли не добавки не сипва и пак и пак проблем...Днес се качи на репатрак и до официалния сервиз....Най-вероятно ще източват всичко от резервоара, промивка, смяна на горивен филтър и НИКОГА повече на ОМВ
            Не че им правя реклама, но две години зареждам на една и съща колонка в Шел от бързата нафта и ядове нямам. Brazen, още зетко, чукни ми тия дни да ти дам малко Redex за прочистване и като заредиш ще сложим Castrol TDA.
            Last edited by DMS; d.m.y г., 14:20.

Comment

• Както казва един мой познат : "На ОМВ спирам само и единствено, ако ми се дос*ре или допи*ае"
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Тая верига дори и в "родната" им страна не я зачитат особено, тук естествено има имидж на една от топ-веригите (смятайте другите какви са)...
                Кафето им обаче е супер...

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение

Кафето им обаче е супер...
                  За 3лв остава и да не е супер
                  Иначе веднъж съм зареждал газ там и разходът ми беше с 3-4 литра отгоре над обичайното.
                  Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                  ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                  ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

• Да спамна и аз пак с една питанка.

Някой имал ли е подобна ситуация?
                    А ситуацията е следната, значи карам си аз леко-леко, в един момент нещо ми прищраква и и сипвам всичката газ... Така, до тук добре...

Но... От 1-2 месеца ми се е случвало няколко пъти, при по-горе обяснената ситуация, както раздавам всичката газ и колата да угасне докато сменям скоростите (разбирайте при 5-6хил. оборота). Карам на газ, с газов инжекцион съм (Томасето) приблизително на около 2000км. Нямам грешки по газовата, всички друго по колата е изрядно. Случката се случва избирателно, да не кажа рядко и досега само на газ.
                    Възможно ли е да е от това, че изпарителя е обърнат перпендикулярно на посоката на движение и от самата инерция (баси бързата алфа) мембраната на изпарителя да затваря и да спира притока на газ?

П.П. Двигателя е 1.6 Свин спарк

Comment

• ---
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:54.
                      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Взех антифриз MOTOX,обаче после четох за него в интернет ,мненията са 50/50 вие какво ще кажете ?
                        sigpic

Comment

• не знам за антифриза, обаче течността за чистачките е супер.
                          sigpic
                          Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

• Аз съм доволен от всички техни продукти които съм ползвал...
                            Ползвал съм:
                            -За гуми
                            -За уплътнения
                            -за табло
                            -шампоан за водоструйка
                            -течност за чистачки
                            Last edited by ODPleven; d.m.y г., 17:46.

Comment

• Ами ще го налея тия дни,като взема радиатор и ще видим
                              Благодаря за мненията !
                              sigpic

Comment

• Някой има ли идея/наблюдения, кои салони са взаимнозаменяеми с този на 145? Дори да е нужно преправяне?
                                Питам, защото имам бъдещи мераци за нов салон и трябва да знам, кое ще ми излезе по резонно като цена- готов салон или тепърва претапициране.
                                “Nothing great in the world was accomplished without passion.” ~ Georg Wilhelm Friedrich Hegel
                                AR 145 1.4 TS 16v '97

Comment

Working...
                                X